Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Магнезиев малат 90 капсули | BioCare BC26190

Магнезиев малат 90 капсули | BioCare BC26190
Магнезиев малат 90 капсули | BioCare BC26190
Магнезиев малат 90 капсули | BioCare BC26190
44.00 лв.
Код на продукта : Magnesium Malate 90 capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.49 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 30 дни
* при минимален дневен прием

 
Бърза поръчка
Магнезиев малат 90 капсули | BioCare BC26190

Магнезиев малат 90 капсули | BioCare

 • Предпазва от неволеви и болезнени стягания или спазми на мускулите
 • Спомага за понижаване на кръвното налягане
 • Подкрепя нервно-мускулната система
 • Ускорява енергийното производство от клетките
 • Подпомага калция и фосфора да изпълняват своите основни функции
 • Контролира синтеза на „стресовия" хормон
 • Мощен съюзник срещу умората
 • Есенциален минерал при интензивна физическа и умствена дейност
 • Магнезиев малат 90 капсули е на топ цена от BioCare

Какво знаем за Магнезиев малат?

Магнезият е минералът на живота, енергията и доброто настроение. За да сме жизнерадостни и да се чувстваме добре, до голяма степен това зависи от метаболизма в организма, включително от съдържанието на минерала магнезий.

Думата „магнезий" идва от френското „magnifique", което означава „великолепен". Под формата на метал минералът е открит за първи път от Хъмфри Дейви през 1808 г. По количественото му съдържание в земната кора той заема осмо място. Природните негови източници са морската сол и изкопаеми минерални находища. Използва се в медицината, военното дело и фотографията.

Въпреки факта, че в човешкото тяло има само 25 гр от микроелемента, 80% от биохимичните реакции не биха могли да протекат без него, а дефицитът му е в състояние да доведе до сериозни нарушения. Магнезият е универсален минерал, който се грижи за почти всички системи и тъкани: от имунитета и психичното здраве до сърцето и кръвоносните съдове.

В продължение на много векове хората дори не е трябвало да мислят как да контролират количеството магнезий, постъпващо в организма с водата и храната. Но с течение на времето колкото повече се развива хранителната индустрия, толкова по-малко става елементът в диетата на съвременния човек. Съдържанието му в зеленчуците и плодовете, отглеждани индустриално с използване на торове, сериозно се е понижило през последните 50 години: в зеленчуците с 24%, в плодовете със 17%, в месото с 26%.  Днес недостигът на минерала в организма е доста често срещано явление, наблюдава се при около 16-42% от хората. Причините са следните:

 • Прекомерна консумация на рафинирани продукти;
 • Недостатъчна консумация на натурални храни, богати на магнезий (ядки, семена, трици и др.);
 • Дефицит на магнезий в почвата и съответно в растителните продукти;
 • Небалансирани монодиети, много мазни храни;
 • Дефицит на витамини В1, В2 и В6, злоупотреба с алкохол, тютюнопушене, диуретици, хормони и противовъзпалителни лекарства, някои антибиотици.

Тялото изразходва значителна част от запасите си от магнезий за борба със замърсения въздух, пестицидите, стреса, метаболитните нарушения (затлъстяване, диабет, коронарна болест на сърцето, инфаркт на миокарда, ПМС и др.). За да се справите с магнезиевия дефицит, може да използвате допълнителен източник на минерала, какъвто е хранителната добавка Магнезиев малат 90 капсули на невероятна цена от BioCare. Приемането на елемента подобрява работоспособността, което Ви позволява да правите това, което обичате, и да постигате целите си. И светът изведнъж става по-малко жесток, сънят – дълбок и възстановяващ, а сериозните изпитания – интересно предизвикателство и закаляват характера.

Как действа Магнезиев малат на капсули?

Magnesium Malate 90 capsules с топ цена е хранителна добавка, съдържаща най-добре абсорбиращия се магнезий в органичната форма на магнезиев малат, която е комбинация от магнезий и ябълчена киселина.

Ябълчената киселина е компонент, който се среща естествено в организма и влиза в състава на ензимите, участващи в синтеза на АТФ. Благодарение на това се отличава с висока бионаличност и съдейства за образуването на енергия в организма. Продуктът влияе положително на двигателните и умствените способности, намалява усещането за умора, поддържа минералния баланс на костите, въглехидратната обмяна и укрепва сърдечно-съдовата система.

Магнезият е елемент, който има жизнено значение за поддържането на здравословната работа на организма, особено за нервно-мускулната и сърдечно-съдовата система. Той представлява един от най-важните вътреклетъчни катиони в тялото, участва в повече от 300 ензимни и метаболитни реакции, калциев антагонист е и има противовъзпалителни свойства. Освен това предпазва от намаляване на костната минерална плътност и от остеопороза. Най-високата концентрация на магнезий в междуклетъчната течност се намира в структурите, които са най-натоварени с разход на енергия, т.е. предимно в мозъка, сърдечния мускул, черния дроб и скелетните мускули.

Магнезиев малат 90 капсули ще Ви предпази от дефицит на магнезий, който е често срещан проблем. Това е тревожен факт и се счита за един от най-честите проблеми по отношение на дефицитите веднага след витамин D. Зърнените култури, за съжаление, не са добър източник на магнезий (замърсяване на околната среда, неправилно торене на почвата, обработка на храната), докато продукти, изобилстващи от този елемент, като ядки и листни зеленчуци най-често не са постоянен елемент от нашата диета. Освен това има и много фактори, които влияят негативно на магнезиевия метаболизъм – оттук и често срещаният дефицит на този елемент във високо индустриализираните страни.

Симптомите на недостиг на магнезий често са объркващи и могат да засягат много системи. Прекомерно ниското ниво на минерала в организма влияе негативно върху работата на централната нервна система и общото психическо благосъстояние (депресия, припадъци, по-слаба памет и концентрация, физическа и психическа умора, хиперактивност), нервно-мускулната система (мускулни крампи, слабост, припадъци, изтръпване на крайниците) и сърдечно-съдовата система (хипертония, сърдечна дисфункция). Освен това се наблюдава и влиянието на дефицита на магнезий върху други системи – нарушения в храносмилателната перисталтика, намалена чувствителност към инсулин или диспнея.

Има много фактори, които могат да предизвикат прекомерно ниското ниво на магнезий в тялото, поради което е добре да приемаме Magnesium Malate 90 capsules, който ние от БиоМол предлагаме на супер цена. Основните причини определено са недостатъчното количество магнезий в диетата, ограниченото усвояване на магнезий в храносмилателната система в резултат на приема на храни, нарушаващи усвояването му (флуориди, танини, соли на тежки метали, фибри, оксалова киселина) и увеличеното елиминиране на минерала от организма като следствие от приемането на определени лекарства (диуретици, антибиотици, цитостатични лекарства, орални контрацептиви) или алкохол и кафе. Повишаване на нуждата от магнезий се наблюдава и в резултат на физически натоварвания и в периода на бременност и кърмене.

Изчерпването на минерала от тялото е налице и при много заболявания като диабет, хипертиреоидизъм и бъбречни заболявания с нарушена реабсорбция. Изключително важен фактор за неговия дефицит е и психологическият стрес, който, за съжаление, е постоянен елемент от нашия живот. Стресът влияе отрицателно върху хода на много процеси в организма – също и на тези, свързани с магнезия. По време на стресова ситуация се наблюдава увеличаване на отделянето на микроелемента с урината и инактивиране на магнезиевите йони в резултат на активността на свободните мастни киселини.

Магнезиев малат 90 капсули съдейства за понижаване на налягането в артериите. Магнезиевите йони действат като калциев антагонист – те редуцират прекомерното налягане и реактивността на съдовете и са отговорни за инхибирането на притока на калций в клетките. Това обяснява появата на хипертония в резултат на недостиг на магнезий. Връзката между прилагането на подходящи дози магнезий и намаляване на кръвното налягане е потвърдена в много научни изследвания. Доказано е също, че дефицитът на този минерал е не само фактор за развитие на хипертония, но също така може да доведе до появата на атеросклероза, сърдечна недостатъчност и инсулт.

Приемът на капсулите Магнезиев малат ще осигури правилна активност на централната нервна система. Магнезият е микроелемент, играещ ключова роля за нормалната дейност на централната нервна система, а неправилната му концентрация в организма е една от причините за много психични разстройства. Правилното снабдяване с минерала влияе върху подобряването на концентрацията, паметта и вземането на решения, както и стабилизира настроението. При хора с афективни разстройства е открито ниско ниво на магнезий в организма. Интересното е, че намалената му концентрация, наблюдавана по време на изразена депресия, се повишава и възстановява в норма, когато болестта отшуми. Магнезият също демонстрира терапевтичен ефект – магнезиевите йони засилват антидепресивния ефект на някои лекарства и показват анксиолитичен ефект (анти-тревожност).

Magnesium Malate 90 capsules съдейства за подобряване на параметрите на въглехидратния метаболизъм. Доказано е, че дефицитът на магнезий може да допринесе за повишаване на инсулиновата резистентност. Това се случва, защото този елемент участва в процеса на освобождаване на инсулин и осигуряването му на необходимите места. Ниското ниво на минерала в тялото също уврежда много ензимни реакции, отговорни за правилния ход на метаболизма на глюкоза. Нарушава активността на инсулиновите рецептори, което впоследствие намалява тяхната чувствителност към инсулин. Това може да се окаже една от причините за увеличаване на честотата на заболеваемост от диабет тип 2 и увеличен риск от появата на хронични диабетни усложнения.

Обобщавайки, Магнезиев малат 90 капсули на чудесна цена от BioCare е хранителна добавка, ефективно допълваща магнезиевия дефицит. Високо бионаличната форма на магнезиев малат успешно противодейства на дефицита на този елемент, премахва умората, повишава поносимостта към стрес и способства за подобряване на функционирането на организма и най-вече на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула 3 пъти дневно по време на хранене или по лекарско предписание.

Дозировка: 3 капсули

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (3 капсули) Стойност %ПДД
Магнезий 116,7 мг 31%
Ябълчена киселина 720 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: обвивка на капсулата HPMC (хидроксипропил-метил-целулоза), пълнител (целулоза), противослепващи вещества (силициев диоксид и магнезиев стеарат).

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина и топлина! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™