Какво е представлява Японската диета?

Как да отслабнем с Японската диета?Периодът на цъфтене на черешовия цвят е много кратък – от няколко часа до една седмица след отварянето на първите пъпки. Но ефектът на японската диета е дълъг – до две години.
Има две версии на японската диета. Първият (и както казват експерти – най-автентичният) се споменава в книгата " Японските жени не остаряват и не напълняват" с автори Наоми Морияма и Уилям Дойл. Книгата описва система на хранене на базата на японската класика – риба, ориз и водорасли. Въпреки това популярността в интернет е на друга "японка"-диета, измислена от някои специалисти от клиника Яекс. Това е двуседмична система на хранене – ако безупречно изпълнявате всичко, можете да отслабнете за 14 дни около 7 килограма. И ефектът ще се запази около две години.

Какво трябва да ядете в Японската диета?

Какво трябва да ядем по време на Японската диета?Всичко е много строго. Без алкохол, захар, сол и брашно. Трябва да се храните с пръчици за хранене, така свикналите да "гребат с лъжица" ще трябва да се научат, така и ще ядете по-малко. Основното нещо в японската диета – да не променяте нищо и да не си въобразявате, че е достатъчно просто в определен ден да ядете определени продукти, трябва да се храните в съответствие с ясен график. И се пие много вода – поне 1,5 литра на ден. Плюс витамини, тъй като в японската диета те са недостатъчни. Някой ще забележи, че има твърде много кафе. Е, много диетолози от страната на изгряващото слънце, критикуващи системата на "Yaeks", също смятат, че е по-добре да се пие богат на антиоксиданти и микроелементи зелен чай. И че, според всички японски класиците на жанр, диетата е изградена от 300 грама ориз, 250 грама зеленчуци, боб 60 гр. и 120 грама риба на ден.

Особености на Японската диета?

Към кафето трябва да се отнасят внимателно хората с високо кръвно налягане. Също така с "японката" е по-добре да не се натоварват тези, които имат диабет, заболяване на бъбреците, стомашно-чревния тракт, както и бременни и кърмещи жени.

Японска диета: примерно меню

Ден 1
Закуска: Чашка натурално кафе без захар.
Обяд: Салата от варено зеле със зехтин. 2 твърдо сварени яйца. Чаша доматен сок без сол.
Вечеря: 200-250 гр. риба (по-добре на пара).
Ден 2
Закуска: Чашка кафе. Един сухар от ръжен хляб или хляб от трици.
Обяд: 200-250 гр. риба във всякаква форма. Салата от пресни зеленчуци и зеле с растително масло.
Вечеря: 100 гр. варено говеждо месо. Чаша кисело мляко.
Ден 3
Закуска: Чашка кафе. Един сухар от ръжен хляб или хляб от трици.
Обяд: 1 голяма тиквичка, пържена на филийки в малко количество растително масло.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца. 200 гр. варено говеждо месо. Свежа салата от зеле с растително масло.
Ден 4
Закуска: Чашка кафе.
Обяд: 1 сурово яйце. 3 големи варени моркова с растително масло. 15 гр. твърдо сирене.
Вечеря: Плодове (с изключение на банани, грозде и манго).
Ден 5
Закуска: Салата от сурови моркови, овкусени с лимонов сок.
Обяд: 200-250 гр. риба във всякаква форма. Чаша доматен сок.
Вечеря: Плодове (с изключение на банани, грозде и манго).
Ден 6
Закуска: Чашка кафе.
Обяд: Половината от малко варено пиле (без кожа и мазнини). Салата от прясно зеле или моркови.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца. Салата от сурови моркови с растително масло.
Ден 7
Закуска: Зелен или билков чай (без захар).
Обяд: 200 гр. варено говеждо месо. Малко плодове (с изключение на банани, грозде и манго).
Вечеря: Всеки от възможностите за вечеря за последните 7 дни, по избор (с изключение на вечерята в трети ден).
Ден 8
Закуска: Чашка кафе.
Обяд: Половината от малко варено пиле (без кожа и мазнини). Салата от прясно зеле или моркови.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца. Салата от сурови моркови с растително масло.
Ден 9
Закуска: Салата от сурови моркови, овкусени с лимонов сок.
Обяд: 200-250 гр. риба във всякаква форма. Чаша доматен сок.
Вечеря: Плодове (с изключение на банани, грозде и манго).
Ден 10
Закуска: Чашка кафе.
Обяд: 1 сурово яйце. 3 големи варени моркова с растително масло. 15 гр. твърдо сирене.
Вечеря: Плодове (с изключение на банани, грозде и манго).
Ден 11
Закуска: Чашка кафе. Един сухар от ръжен хляб или хляб от трици.
Обяд: 1 голяма тиквичка, пържена на филийки в малко количество растително масло.
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца. 200 гр. варено говеждо месо. Свежа салата от зеле с растително масло.
Ден 12
Закуска: Чашка кафе. Един сухар от ръжен хляб или хляб от трици.
Обяд: 200-250 гр. риба във всякаква форма. Салата от пресни зеленчуци и зеле с растително масло.
Вечеря: 100 гр. варено говеждо месо. чаша кисело мляко.
Ден 13
Закуска: Чашка кафе.
Обяд: Салата от варено зеле с растително (за предпочитане зехтин) масло. 2 твърдо сварени яйца. Чаша доматен сок без сол.
Вечеря: 200-250 гр. риба под всякаква форма (ако я печете, то само в тиган с незалепващо покритие).
Ден 14
Закуска: Черно кафе.
Обяд: Варена риба. Свежа салата от зеле с растително масло.
Вечеря: Телешко 200 грама. Чаша айрян.