Този плод неслучайно е наричан суперхрана!!!

Едва ли вече има някой, който да не е чувал за годжи берито. Тази суперхрана-чудо трябва задължително да присъства в дневното Ви меню. Ако все още се колебаете, вижте кои са ползите от приема на годжи бери. Резултатите няма да закъснеят.

Протеини и аминокиселини

Плодът съдържа много голямо количество ценни растителни протеини и аминокиселини. Годжи берито се смята за един от плодовете с най-високо съдържание на растителни протеини. Цели 16% от теглото на годжито е протеин. То съдържа и 18 различни вида аминокиселини, които са жизненоважни за тялото.

Превенция на рак

Годжи берито подобрява имунната защитаГоджи берито съдържа много витамини и антиоксиданти, които успешно се борят с появата на ракови клетки. Те са доказано ефективни в унищожаването на свободните радикали в кръвта, като по този начин прочистват тялото от натрупаните токсини и вредни вещества.

Понижава "лошия" холестерол

Малките плодчета значително понижават нивата на холестерола в кръвта. Ако имате проблеми с висок холестерол, това е храната, към която трябва да се обърнете за помощ. Регулирайки лошия холестерол, годжито предпазва от сърдечни болести.

Забавя стареенето

Редовната консумация на годжи бери намалява появата на бръчки и чувствително забавя процесите на стареене. Плодът съдържа 21 ценни минерала и различни антиоксиданти. Този невероятен баланс доказано удължава живота и гарантира здрав и тонизиран организъм.

Плодът съдържа високи дози витамин А, който е известен като витамин, грижещ се за здравето на очите ни.

По-добър сън

Доказано е, че редовната консумация на годжи бери подобрява качеството на съня. Ако страдате от безсъние или просто искате да се наспивате по-пълноценно, яжте годжи бери всеки ден.

Премахва стреса

Годжи бери съдържа голямо количество растителен протеин.Годжи бери възстановява тялото и духа от влиянието на стреса и успокоява нервната система. Този ефект се постига, защото годжи бери намалява до минимум нивата на кортизол, произвеждан от тялото при стрес и напрежение.

Подобрява работата на имунната система

Годжито е богато на витамин С и цинк, които са известни с имуностимулиращите си качества. Те предпазват от болести и възстановяват по-бързо организма след възпаления или боледуване. Подобряват имунната ни защита.

По-добро храносмилане

Годжи бери се грижи за доброто храносмилане, като благоприятства производството на храносмилателни бактерии и пробиотици в храносмилателния ни тракт. Комбинацията от естествени фибри и полизахариди стимулира храносмилането и подобрява цялостното състояние на стомаха.

Възстановяване след тренировка

Консумацията на годжи бери подобрява възстановяването на мускулите след тренировка. Това се дължи на високите нива на протеини и аминокиселини. Стимулира мускулния растеж и облекчава мускулната треска.